perjantai 10. huhtikuuta 2015

Opastuspäivä lähenee!!!

 MUISTAKAA TULLA OPASTUKSEEN TUUSULAN PÄÄKIRJASTOON 15.4. KLO 10-12 KOKOUSTILA EINARIIN!!! ;)))))


 Opastuspäivään ei ole enää kuin alle viikko. Ensi viikon keskiviikoksi pitää olla KAIKKI valmiina. Ja minä hukun hommiin.
   Ohjekirjanen androidista on valmis. Vielä puuttuu windowspuhelimeen samanmoinen. Se olikin isompi työ kuin luulinkaan.

Viikko meni nopeasti, koska maanantai oli vielä pääsiäispäivä. Tiistaina alkoi lyhyt työviikko rytinällä. Ensin oli töitä kirjastossa ja sitten lapsiparkissa. Tältä viikolta opin vihdoin luomaan kirjastokortin asiakkaille ja käyttämään paremmin korttimaksutapaa. Hyllyttäminen nopeutuu ja tehostuu vähitellen. Eniten on kyllä päästy jännitys-romaanien makuun, koska niitä on NIIN PALJON. Muutenkin pääsiäisen jälkeen on kiirettä ja asiakkaita tulee koko ajan. Ei siinä mitään ehdi silloin hyllyttää ja jännitysromaanit täyttävät palautushyllyt kohta liitoksistaan. Se on kuukausi jo työharjoittelua kulunut, vielä puolitoista kuukautta jäljellä.

Olen saanut vaativampia työtehtäviä. Pitää hyllyttää suurempia määriä kirjoja, vastata yhä isompi osa iltavuoron askareista ja asiakkaiden kanssa tulee paljon asioita kerralla. Eräällä kerralla menin asiakkaan kanssa ihan lukkoon kun tehtäviä oli niin monta ja ne olivat tietysti vaativia- ei auttanut kuin kutsua työkaveri hätiin. Yleensä siinä ei auta kuin keskittyä asia kerrallaan ja hoitaa ne samassa järjestyksessä, jotta siitä tulee helppo rutiini. Esimerkiksi jos asiakkaalla on varauksia, niin haen varatun kirjan, otan euron varausmaksun kassaan ja sitten lainaan kirjan ja annan kuitin. Niin se menee. Ehkä suurin hankaluus on välillä maksujen kanssa kun pitää laskea päässä, ja siinä en ole ollenkaan hyvä. Yleensä turvaudun sitten laskimeen.

Perjantai on aina helpotus. Päivä, jolloin tajuaa taas selviytyneensä viikon haasteista. Otan mielelläni viikonlopun vastaan ja lepään kunnolla tulevaa, ehkä haastavinta viikkoa varten.

Yours, m3r1

1 kommentti: