perjantai 17. huhtikuuta 2015

Opastuspäivä

15.4.2015 klo 7.00 heräsin hermorauniona. Olin nukkunut sen yön huonosti koska hermoilin aamun opastusta. Minun oli määrä ottaa senioreita vastaan ja opastaa heitä laitteiden käytössä Kokoustila Einarissa klo 10.00. Söin aamiaisen ruokahaluttomana ja matkalla töihin törmäsin auton kylkeen kun en osannut katsoa eteeni.
   Kun pääsin einariin valmistautumaan opastusta varten, alkoi jännitys vihdoin helpottaa. Pistin powerpointit valmiiksi ja ennen kymmentä pikkuhiljaa alkoi senioreita ilmestyä ovesta sisään. Juttelin heidän kanssaan rennosti niitä näitä. Lopulta kello tuli kymmenen ja oli aika aloittaa.
    Työkaverini Riikka toivotti asiakkaat tervetulleeksi ja sitten esittelin itseni sen jälkeen. Aloitin opastuksen powerpointesityksillä ja esittelin androidia ja windowsia pintapuolisesti. Tarkoitus oli saada asiakkaille vähän selväksi minkälaisia käyttöjärjestelmiä ne ovat. Kävin siis powerpointit läpi ja he pysyivät aika lailla mukana vauhdissani.

Sen jälkeen oli aika kiertää ihmisten luona. Eräällä ei ollut java scriptiä ollenkaan tabletillaan, ja se oli oikeastaan ainoa ongelma joka kävi minulle ylivoimaiseksi. Muuten ongelmat pyörivät aiheissa kameran käyttö ja sovelluksien saaminen aloitusnäyttöön. Eli toisin sanoen aika helppoja toimintoja, joissa he tarvitsivat apua.
  Aika juoksi vilkkaasti kuin sprintillä. 12 aikaan alkoi seniorit lähteä pois salista ja jäin laittamaan koneet kiinni. Siivosimme tilan ja lukitsimme oven. Sitten menin syömään ja sen jälkeen jatkuivat normaalit työtehtävät. Olin helpottunut, onnellinen ja hyvällä tuulella, että opastus meni niinkin hyvin!!

Loppuviikko meni nopeasti. Torstaina kävin Kannelmäessä arvioimassa luokkakaverini mangavinkkausta. Se siis kuuluu myös opinnäytteeseeni. Sinne piti mennä bussilla ja junalla. Loppupäivän olin kirjastossa päivävuorossa.  Tänään, perjantaina minulle jäi vielä purettavaksi näyttely pois ja sain itse koota Gallela-näyttelyn. Hyllyttämistä ja kiertelyä hyllyjen välissä on ollut loppuaika. Illalle on vielä sulkuvuoro ja sitten suuntana Jupperi ja viikonloppu!!

I love you kirjasto <3

yours, m3r1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti